Mats Åsheim fra Trysil vant Landsfinalen i Bilcross Junior!

Denne helgen ble det arrangert Landsfinale i Bilcross Junior på Vendkvern Motorstadion i Hamar. Det var 150 førere som var kvalifisert til å delta, og det var mange flotte talenter som viste seg frem på Hamar lørdag. Noen blir kanskje å finne i Rallycross senere, og dersom de kommer innom Rallycross Junior Cup ønsker vi alle varmt velkommen. En som nå har sikret seg en gylden mulighet til å kjøre Rallycross allerede i år er Mats Åsheim fra Trysil som gikk helt til topps i landsfinalen med sin strøkne Opel Astra. (Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no)

 SE FLERE BILDER FRA JUNIORLANDSFINALEN HER!

Seks fornøyde A- finale deltagere i Juniorlandsfinalen på Hamar 2017

Kjører Rallycross på Grenland

Premien i tillegg til heder og ære var blant annet fri deltagelse i Finalerunden i Rallycross Junior Cup som går på Grenland Motorsenter i september. Arild Solberg og TS Motorsportutvikling har sammen med NMK Hamar og Maskin & Asfalt (Even Hvaal) gitt vinneren av landsfinalen denne flotte muligheten. Even stiller med bil, og Solberg skaffer teamet rundt Mats Åsheim som får dette i premie. Vi kommer tilbake med mer info om dette i forkant av løpet på Grenland Motorsenter.

Neste runde i Rallycross Junior Cup kjøres i Melhus 19. August i Trønderlag. Her kan dere se stillingen etter tre kjørte runder, og det er Guro Majormoen som leder knapt foran Per Magne Svardal som forøvrig også kjørte Juniorlandsfinalen på Hamar. Han endte på en 49. plass etter noen problemer til tross for to heatseiere. Magnus Knutsen som tidlig fikk tekniske problemer i det første løpet på Gardermoen i Rallycross Junior Cup denne sesongen har ikke kjørt flere løp i Rallycross. Vi håper å se han tilbake utover sesongen, og han viste gode takter på hjemmebane med en 35. plass (25 poeng av 40 mulige).

Bilcross kjøres på en litt annen måte, man får poeng etter hvilken plassering man får i heatet, og det er noen tilfeldigheter "hvilket heat man havner i". Knutsen som kjører for NMK Hamar tok en seier, to andreplasse og en tredjeplass og det holdt akkurat ikke til finale denne gangen. Sunniva Rudi, Christoffer Novak og Oskar Nonstad deltok også i dette løpet. Novak rullet rundt på taket og det ble brutt. Det ble det også for Nostad denne gangen. Rudi endte på en 65. plass, men var kun 5 poeng bak Knutsen som ble nr 35, så det er med andre ord små marginer og noen tilfeldigheter i bilcrss.

Det var 2653 bud etter løpet, og mange biler skifte eier utover kvelden. I bilcross er det slik at alle biler som stiller til start kan kjøpes, og eier må selge den om han ikke vinner loddtrekningen selv. Hvis f. eks fire personer ønsker å kjøpe bilen som Knutsen stilte til start med, i tillegg til at han ønsker å beholde den - Da trekker man mellom disse 5 personene, og vinneren får med seg bilen og må betale 9000,- til eieren (kortversjonen). Dette er for å holde kostnadene på bilene nede. Det var forøvrig over 100 bud på vinnerbilen denne dagen.

HVIS DU VIL PRØVE BILCROSS SELV, TA KONTAKT MED MOTORSPORT EVENT!

RESULTATER JUNIORLANDSFINALEN 2017 HER!