Per Magne Svardal vant Rallycross Junior Cup 2017!

Det var en tett og spennende finale i Rallycross Junior Cup der publikum jublet og var helt med på notene. Førerne byttet posisjoner felere ganger, men finalen ble til slutt vunnet av Per Magne Svardal som slo til når det gjalt som mest. Svardal sikret seg full pott i finalerunden på Grenland Motorsenter med 37 poeng, og tok sin første seier. Helene Hvaal kjørte inn til en sterk andreplass i løpet, mens Guro Majormoen endte på tredjeplass.

SE OPPDATERT POENGSTILLING HER!

Mathias Kveven Hamre (til høyre) som hadde muligheten til å sikre gullet på hjemmebane var skuffet lørdag kveld, men han skal være stolt av sin gode sesong som endte med sølv sammenlagt. Guro Majormoen endte på bronseplass i sammendraget av Rallycross Junior Cup 2017. Mathias Kveven Hamre endte på fjerdeplass i løpet. I B-finalen var det Joakim Paulsen som vant foran Steffen Hansen. De tok seg dermed videre til A-finalen der de nevte fire første føreren allerede var direktekvalifisert. Der snudde rekkefølgen og det var Steffen Hansen som tok femteplassen foran Joakim Paulsen. Sebastian Dalby var nærmest disse to i B-Finalen, han tok en tredjeplass foran Christoffer Novak fra NMK Trøgstad.

De to nykommerne Mats Åsheim og Sander Næss (bilde over) tok seg begge til finale, men brøt etter henholdsvis fjerde og tredje runde. Mats Åsheim har fått premien å kjøre løpet etter å ha vunnet Landsfinalen i Bilcross Junior på Hamar tidliger i år. Trond W. Martinssen stilte sin nyinkjøpte Honda Civic til disposisjon for Mats Åsheim. Premien var gitt av Maskin & Asfalt og TS Motorsportutvikling i samarbeid med NMK Hamar. Bilen har tidligere har blitt brukt av Sindre Backe i 2011 og 12 sesongen.

Helena Abrahamsen og Mathilde Hanserud manglet begge et fattig poeng på å nå finale denne gangen. Dermed måtte begge se finalene fra tribuneplass denne gangen. Tina Lutsi fra NMK Sandnes & Jæren og Sunniva Rudi fra NMK Nore & Uvdal hadde begge tekniske problemer denne helgen. Derfor ble det ikke den sesongavslutningen de to jentene ønsket seg. Sunniva Rudi kunne fortelle at det var girkasse problemer, og at hun nå ser frem til neste sesong i Rallycross Junior Cup.

BLI BEDRE KJENT MED FØRERNE HER!