Ole Henry Steinsholt viste styrke i Rallycross!

Dette har vært en fantastisk helg på Momarken der hele 21 førere stilte til start under 1. runde i Rallycross Junior Cup. Det har vært mye bra kjøring med tette fine fighter gjennom fire omganger og finaler. Til slutt var det Ole Henry Steinsholt fra Larvik som stakk av med seieren, og full pott med 37 poeng i sammendraget. Marius Karlstad tok andreplasse foran klubbkompis i NMK Gardermoen Steffen Hansen. De øvrige i A-finalen var Trond Simen Larsen, Sindre Løland og Kristoffer Kalfoss.

Resultater 1. runde Momarken Bilbane

Det har vært veldig lite stygg kjøring, og vi håper dette fortsette så alle utøvere får kjørt flest mulig runder på alle løpene. Det har vært 11 debutanter til start denne helgen, og til steinsholt som vant løpet kommer fra Crosskart. Han har også kjørt et år i England i Suzuki Swift Junior Cup og drømmen er EM Rallycross allerede neste år. Det var fire debuntanter i A-finalen i dag, kun Karlstad og Hansen har kjørt i Rallycross Junior Cup tidligere av A-finalistene.

I B-Finalen var det Solør gutten Kristoffer Kalfoss som vant i sin nybygde Honda Civic. Teamet rundt Kalfoss har bygget bilen selv, og Kristoffer har gjort masse arbeid på bilen som fungerte perfekt i det første løpet. Den gikk riktignok litt varm etter to finaler og han valgte å bryte A-finalen. Med seg opp fra B-Finalen fikk han Trond Simen Larsen. På tredjeplass fulgte Mats Åsheim, fjorårets landsfinalevinner i Bilcross Junior. De øvrige i B-finalen var Mats Marthinsen, Magnus Ransedokken og Sander Næss. Sistnevnte mistet hjulet og fullførte ikke.

Mats Marthinsen har lite kjøre-erfaring, men pappa Trond er flere ganger Norgesmester

For første gang var det også deltagere til en C-Finale, og selv om Christoffer Novak ikke kunne stille med girkasse problemer og Mathilde Hanserud sto igjen på startplata med ødelagt drivaksel ble det tett fight hele veien inn. Kun 1,3 sekunder sikte de fire førerne over målstreken. Det var til slutt golingen Magnus Ransedokken som vant foran NMK Orkla føreren Sandær Næss. Disse to fikk da kjøre B-finalen, mens tredje og fjerdeplassen i C-Finalen gikk til Magnus Knutsen og Roar Presthus.

Denne gangen ble det ikke finale på Sindre Biksrud, Martin Stenberg, Sunniva Rudi, Marius Myhrer Svendsen, Helena Abrahamsen, Markus Bakken og Benjamin Midttun Njærheim. Flere av disse hadde tekniske problemer i kvalifiseringen, men blander seg garantert inn i kampen om finaler senere i sesongen. Det neste løpet kjøres på Grenland Motorsportsenter 23. juni. Vi håper de fleste av våre juniorførere har mulighet til å stille der.

Det ble holdt et infomøte for deltagere i Rallycross Junior Cup fredag kveld

Det var også veldig gøy å se at tre av A-finalistene i Super 1600 kommer fra Rallycross Junior Cup. Dette tyder på at nivået i Juniorklassen er en god målestokk om man vil gå videre i andre klasser. I tillegg var flere av tidligere Rallycross Junior Cup deltagere med i andre finaler i både klasse 1 og klasse 2. Dersom du kjenner noen som har lyst til å starte med Rallycross er dette et fint sted å starte. Vi håper å få ut TV Sending søndag 3. juni fra løpet, følg med på vår Facebook side!

Poengstilling etter 1. runde Rallycross Junior Cup

Resultatene er uoffisielle, offiselle resultater kommer her! (Link NBF)

Plass Fører Klubb Totalt
1 Ole Henry Steinsholt NMK Grenland 37
2 Marius Karlstad NMK Gardermoen 32
3 Steffen Hansen NMK Gardermoen 31
4 Sindre Løland NMK Konsmo 24
5 Kristoffer Kalfoss KNA Solør Motorsport 21
6 Trond Simen Larsen NMK Konsmo 20
7 Mats Åsheim NMK Trysil 19
8 Mats Marthinsen NMK Larvik 17
9 Sander Næss NMK Orkla 13
10 Magnus Ransedokken NMK Gol 12
11 Roar Presthus NMK Orkla 10
12 Magnus Knutsen NMK Hamar 9
13 Mathilde Hanserud NMK Gardermoen 5
13 Christoffer Novak NMK Trøgstad 5
15 Sindre Biksrud NMK Gol 2
16 Martin Stenberg NMK Hadeland 1
17 Sunniva Rudi NMK Nore og Uvdal 0
17 Markus Bakken NMK Modum og Sigdal 0
17 Marius Myhrer Svendsen NMK Trøgstad 0
17 Benjamin Midttun Njærheim NMK Egersund 0
17 Helena Abrahamsen NMK Larvik 0