Trond Simen Larsen til topps etter mye dramatikk!

Den andre runden i Rallycross Junior Cup ble kjørt på Grenland Motorsportsenter lørdag. Under Rallycross Super-Weekend som i tillegg inneholt NM Supernasjonal ble RallyX Nordic kjørt på søndag. Der vant Supertalentet Oliver Solberg på 16 år med pappas gamle VM bil. Han har riktignok litt andre forutsetninger enn våre Juniorer, men det er godt å se at ungdommen har lysende fremtid. Til slutt var det Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo som stakk av med seieren.

På en andreplass fulgte Sindre Biksrud opp med sin gamle Golf 1´er. Etter en skuffende runde på Momarken lurte unge Biksrud på om han hadde mistet taket på kjøringen. Men det viste seg i bremserulla at Golfen ikke var opptimal på Momarken. Dermed var det en stor opptur for Sigdølingen å stå på pallen under 2. runde i Juniorcupen. På en overaskende tredjeplass finner vi Mats W. Marthinsen fra NMK Larvik. Ikke det at det er overaskende at yngste blad Marthinsen blir å finne i toppen av Norsk Rallycross i mange år fremover, men han er tidenes yngste fører som står på pallen i et Rallycross løp i Norge.

Christoffer Novak, Sindre Biksrud, Mathilde Hanserud, Marius Bakken, Sander Næss

Mats W. Marthinsen har såvidt rukket å bli 15 år, og viser allerede at han blir å regne med i fremtiden. Han er sønn av flere ganger Norgesmester Trond W. Marthinsen. De øvrige som kjørte A-Finalen var Steffen Hansen, Ole Henry Steinsholt og Marius Karlstad. Sistnevnet ble utelukket fra hele stevnet pga kjeftbruk på en annen fører som kjørte inn i hans bil - se video her. Det skal også siees at bakstillingen på bilen som kjørte inn i Karlstad sin bil ikke var i en god vinkel.

Webmaster (Frode Skaar), var ikke til stedet, og jeg kan ikke utale meg om situasjonen. Men dette er uasnett noe vi håper ikke gjenntar seg i senere tid, og vi er alle fullstendig klar over at det kan være hett under hjelmen til tider.

Markus Bakken kom til sin første finale i Rallycross Junior Cup, men bensinpumpa tok kvelden, og det ble stopp. Helena Abrahamsen var også i denne finalen, og kjørte rett i rompa på Corsa´n da Bakken fikk stopp. De to viste begge Fair Race etter episoden, og det er slik sporten skal være. Det var også en episode på Grenland om hvordan det ikke skal være, og det beviser at det kan bli hett under hjelmen i enkelte situasjoner. Men alt i alt viser våre Juniorer en god oppførsel på banen, og dette er fremtidens utøvere vi må støtte opp under.

I B-finalen var det nevnte Biksrud som var overlegen. Han vant med 8 sekunder ned til Steffen Hansen som tok seg i mål som nr 2. Dermed var begge disse klare for A-Finalen. Magnus Ransedokken og Sander Næss fulgte på de neste plassene og hadde en fin duell om 3. plassen i finalen. Roar Presthus fikk gassheng og endte i sandfella i høy hastighet. Sindre Løland som forrige helg vant Landskamp i Bilcross Junior på Momarken fullførte heller ikke finalen.

I C-Finalen var det Sander Næss som vant foran klubbkompis i NMK Orkla, Roar Presthus. De tok seg dermed opp til nevne B-Finalen. Helena Abrahamsen var kun 5 tideler bak Presthus i mål, og hun var som nevnt litt uheldig med å bli hindret av Markus Bakken som fikk stopp på sin Opel. En annen fører som fikk stopp i C-Finalen var Martin Stenberg fra NMK Fluberg. Christoffer Novak kom ikke til start i finalen.

De øvrige deltagerne var Mathilde Hanserud og Sunniva Rudi som begge fikk tekniske problemer. Sunniva Rudi kjørte en god 8. tid i første omgang, men etter dette ble det motorhavari i 2. omgang. Det spesielle denne dagen var at all kjøringen forgikk på en dag og det var hektisk med å få biler ferdig. Hanserud røk blant annet en drivaksel i en av omgangen. Kristoffer Kalfoss som gjorde det så bra i den første runden på Momarken fikk motor havari i sin Honda. Benjamin Midttun Njærheim og Mats Åsheim deltok også i løpet på Grenland.

RESULTATER 2. RUNDE JUNIORCUP-RX

Oppdatert poengstilling etter 2. runde på Grenland Motorsprotsenter i Rallycross Junior Cup