Trond Simen Larsen sikret ny seier i Juniorcupen!

Denne helgen ble den 3. runden i årets sesong kjørt på Finnskogbanen. Etter en runde med mye tenkniske problemer sist er vi glad for at hele 18 førere kom til start denne helgen. Fredag startet med innsjekk og teknisk kontroll. På kvelden var det møte om kjøredisiplin, og mange av de unge førerne lærte mye nyttig. Lørdag ble det kjørt trening og tre kvalifiseringsomganger. Søndag var den en omgang pluss finaler. Til slutt var det Trond Simen Larsen som kunne strekkene i været for sin andre seier i årets sesong.

Resultater 3. runde Rallycross Junior Cup (poengstilling nederst i saken)

Rekordstort startfelt denne sesongen, og 21 biler stilte på Momarken til 1. runde

Ole Henry Steinsholt kjørte bra og hadde kvalifisert seg til pole position i A-Finalen. Steinsholt lå på en tredjeplass i finalen da han fikk tekniske problemer og måtte bryte.Det var Trond Simen Larsen og Steffen Hansen som knivet om seieren, der Larsen som ledet fra start til mål knep seiren foran NMK Gardermoen føreren. På en tredjeplass fulgte en annen av årets debutanter opp med sin første pallplassering. Roar Presthus fra NMK Orkla kjørte inn til 3. plass med sin Peugeot 206 (bilde nedenfor).

Mats W. Marthinsen var i nok en A-Finale, og dermed er den yngste av årets deltagere nå klatrer til fjerdeplass i sammendraget. Han tok også 4. plass i dette løpet, og på en femteplass fulgte golingen Sindre Biksrud. Steinsholt som brøt etter to runder endte dermed på en sjetteplass, men leder fortsatt Rallycross Junior Cup sammenlagt med 6 poeng etter 3 av 5 runder i årets mesterskap.

I B-Finalen var det Biksrud som vant foran Presthus. På de neste plassene fulgte Magnus Ransedokken og Martin Stenberg. Marius Karlstad var denne helgen ute etter å sette gode tider og prøve ta igjen noe av de tapte poengene etter at han ble utelukket i Grenland. Det startet bra med en fjerde og en bestetid i Q1 og Q2. Men før tredjeomgang fikk han tekniske problemer, og disse fortsatte søndag selv om det ikke var samme problem. Dermed fikk han ikke fullført selv om han hadde kvalifisert seg til B-Finalen kun med to omganger.

Karlstad endte dermed på en femteplass i finalen etter at Sindre Løland ble disket i finalen. Sindre Løland kjørte bra og var først over mål, men han hadde glemt alternativsporet. Dermed ble NMK Konsmo føreren plassert sist i finalen. Løland ser nå frem til å kjøre på hjemmebane i august, og mener Golfen kan passe bra på Konsmobanen. Det ble også kjørt en C-Finale og der var det meget spennende fight.

Det var Martin Stenberg og Magnus Ransedokken som tok første og andreplassen, og fikk videre avansement til en B-Finale. Sander Næss kjørte bra og hang på helt inn, men det ble en 3. plass. Næss er også den eneste føreren som kjører bakhjulstrekker i Juniorklassen, og han har tatt store steg denne sesongen etter mye trening i vinter. På de neste plassene fulgte Magnus Knutsen fra NMK Hamar, foran Markus Bakken fra Vikersund med sin Opel Corsa. Helena Abrahamsen kjører bedre og bedre for vær omgang, og hun var spesielt godt fornøyd med Q4. Det ble en sjetteplass i den tette spennende finalen på Helena (bilde).

Fredag kveld var det først et møte med foreldrene, deretter alle førere om kjøredisiplin.

De som ikke kvalifiserte seg til finale denne gangen var Chrisoffer Novak, Mathilde Hanserud, Marius Svendsen og Benjamin Midttun Njærheim. Det som var veldig positiv var at det kun var 5 stk DNF (did not finish) av totalt 72 oppnådde tider. 18 Førere kjørte 4 omganger hver, og kun fem av disse ble brutt, derav 2 fra Marius Karlstad med tekniske problemer. Det tyder på at møte fredag kveld om kjøredispiplin hadde sin virkning, og vi håper dette fortsette så alle får kjørt mest mulig bil.

Totalt har 7 førerer vært på pallen denne sesongen av (9 mulige). Det er kun Trond Simen Larsen (2 seirere), og Steffen Hansen (2. og 3. plass) som har vært på pallen to ganger hittil. Vi håper det blir mulighet for ytterligere flere fører å ta skrittet opp på seierspallen i de to siste løpene. Den neste runden kjøres i Konsmo 25.-26. august, mens finalerunden kjøres på Gardermoen 22.-23. september.

Poengstilling etter 3. runde Rallycross Junior Cup

Resultatene er uofisielle, offiselle resultater kommer her! (Link NBF)

Plass Fører Klubb Totalt
1 Ole Henry Steinsholt NMK Grenland 94
2 Trond Simen Larsen NMK Konsmo 88
3 Steffen Hansen NMK Gardermoen 81
4 Mats Marthinsen NMK Larvik 68
5 Sindre Biksrud NMK Gol 53
5 Sindre Løland NMK Konsmo 53
7 Roar Presthus NMK Orkla 50
8 Magnus Ransedokken NMK Gol 47
8 Marius Karlstad NMK Gardermoen 47
10 Sander Næss NMK Orkla 38
11 Martin Stenberg NMK Hadeland 24
12 Kristoffer Kalfoss KNA Solør Motorsport 22
13 Mats Åsheim NMK Trysil 19
14 Helena Abrahamsen NMK Larvik  17
15 Markus Bakken NMK Modum og Sigdal 14
16 Magnus Knutsen NMK Hamar 12
17 Christoffer Novak NMK Trøgstad 11
18 Mathilde Hanserud NMK Gardermoen 6
19 Sunniva Rudi NMK Nore og Uvdal 0
19 Marius Myhrer Svendsen NMK Trøgstad 0
19 Benjamin Midttun Njærheim NMK Egersund 0