Martin Stenberg vant 1. runde i Konsmo!

Denne helgen åpnet sesongen med 1. runde i Rallycross Junior Cup i Konsmo. Hele 20 førere hadde tatt den lange turen ned til Sørlandet (for de fleste team). Mye god kjøring ble servert oss, og det var 6 debutanter på startstreken. Allerede lørdag overasket Andrine Rafoss med enormt god kjøring, og 15 åringen lå på 2. plass etter første dag med 3 kjørte omganger.

Trond Simen Larsen vant kvalifiserigen, men Martin Stenberg (bilde) satte opp et forykende tempo og vant 4. omgang og til slutt løpet! Men et nytt poengsystem for året gjør at det er Trond Simen Larsen som leder sammenlagt med 35 poeng. Stenberg står med 34 poeng etter 1. runde i Rallycross Junior Cup. Se komplett poengstilling og resultater i link nedenfor.

POENGSTILLING OG RESULTATER!

Andrine Rafoss imponerte stort under sitt første Rallycross løp på hjemmebane!

Det har blitt en tradisjon i Rallycross Junior Cup å ta lagbilde, intet unntak i 2019!

A-Finalen (fra venstre) Larsen, Stenberg, Kalfoss, Presthus, Marthinsen og Rafoss

Stenberg vant A-finalen foran Trond Simen Larsen og Kristoffer Kalfoss. Fra tidligere er det kun Larsen som har vært på pallen i Rallycross Junior Cup av disse deltagerne, og Kalfoss var storfornøy etter sin forferdelige avslutning på sesongen i fjor. Da rullet han rundt med sin Honda Civic, og det ble mye jobb i vinter. Vi fikk desverre en rulling i Konsmo også, det var Mathilde Hanserud som fikk store karroseriskader på sin bil - men hun satser på å være tilbake i Melhus om 3 uker.

Ingen andre var innvolver i krasjen enn Mathilde som var uheldig i sin Honda

Det var flere debuntanter og en to av disse er født i 2004. I tillegg til Andrine Rafoss (fylte 15 år i mars) som nevnt over kjørte også Benjamin Tveit Halvorsen (bilde) sitt første Rallycross løp. Han er fortsatt 14 år og fyller ikke 15 før i november. Det var noen førere som fikk problemer med bilene, men stort sett alle fullførte med stil i Konsmo, og vi håper flest mulig er på plass i den neste runden på Melhus 1.-2. Juni.

C-Finalen ble vunnet av Sunniva Rudi, og hun fikk med seg Thea Martinsen videre til B-Finalen. Lars Løstegård fikk ikke startet i C-Finalen, og Mathilde Hanserud krasjet så det ble omstart. Da tok Sindre Haug på nytt ledelsen, men Sindre Madsen Moe var for hardt inn i søndre sving og unskylde seg høfflig etterpå med at han ikke hadde gode nok bremser (som han også hadde slitt med tidligere på dagen). Desverre for Haug ble det stopp i finalen, og Madsen Moe ble utelukket fra finalen.

I B-Finalen var det Roar Presthus (bilde) fra NMK Orkla som sikret seieren foran Mads Marthinsen fra NMK Larvik. Markus Bakken endte p å en 3. plass med sin Opel Corsa, men Sunniva Rudi ble nummer fire. Sander Næss måtte desverre bryte med tekniske problemer etter å ha kjørt bra i starten av finalen. Han var også i andre startspor ut fra starten. Thea Martinsen fikk en kort finale, hun endte opp i sandfella i første sving uten skader på bilen.

De som ikke kom til finale denne gangen var Marius Svendsen, Eirik H. Berget, Kristine Udnæseth, Benjamin Tveit Halvorsen, Christoffer Novak (bilde) og Magnus Ransedokken.

SE BIDLER AV ALLE FØRERE HER!

(Foto: Arntzen Foto)