Alt klart for første runde i Juniorcup-RX

Rallycross Junior CUP deltagerne er nå på vei til Grenland Motorsenter der årets føre runder går av stabelen. Det er 14 biler påmeldt i klassen, en komplett oversikt med førerprofiler finner dere her. Det er fire debutanter som skal kjøre sitt første rallycross løp noen sinne. Noen kommer fra grener som crosskart, gokart og bilcross, så mange har motorsport erfaringer fra tidligere.

Det blir spennende å se hvem som har foreberedt seg best i vinter, og vi må gjøre alle lesere oppmerksom på at det kan skille endel på biler og utstyr i denne klassen. En som blir langt ned på lista kan gjøre flotte prestasjoner, og vi har lagt vekt på Fair Race i Juniorcup-RX. For de som ikke kjenner begrepet Fair Race er det mye interessant å lese på Norges Bilsport Forbund sin hjemmeside.

Vi som kjenner sporten godt vet at det ofte kan koke under hjelmen om man føler seg urettferdig behandlet. Men vi skal huske på at alle dommere, funksjonærer, bilklubber og andre står på dag og natt for at vi utøvere skal få bedrive den sporten vi elsker. Rallycross skal være spennende med tette faighter, men husk at det er lov å tenke seg om to ganger før man prater med noen når man er sint. Det føles mye oftere værre ut inni bilen enn det ser ut fra utsiden.

Når dette er nevnt med Fair Race vil vi også informere om at det vil bli delt ut et eget Fair Race Stipend på slutten av året av den fører som har gjort seg mest bemerket på en positiv måte. Det er ikke på bakgrunn i resultater, men av holdninger og sportslig karrekter. Utøvere dette gjelder vil få mer informasjon om dette på førermøte under første runde på Grenland Motorsenter. Deltagerne skal selv bedømme sine konkurrenter for oppførsel og holdninger, samt ren kjøring på banen. Det er selvfølgelig lov å ta den muligheten som finnes, det skal være slotte forbikjøringer og spenning.

Fair Race Stipend er et samarbeid mellom Norges Bilsport Forbund, Juniorcup-RX og Maskin & Asfalt (hovedsponsor). Vi ønsker alle deltagere lykke til på Grenland Motorsenter i helgen.

Startliste for Rallycross Junior Cup Grenland.

Her går den ann å følge med på livetider.

Her kommer resultater etter løpet.

Se komplett resultatlise fra 2015.

Les mer om helgens arrangement her.

Rallycross.no med info om NM, EM og VM