Martin Eriksen-Wiker vant en høydramatisk A-finale!

Denne helgen har det vært arrangert 4. runde i Rallycross Junior Cup på Vinjarmoen Motorbane som ligger på Dokka. Dette var også fjerde NM runde i Supernasjonal, som kjøres sammen med Rallycross Junior Cup. I klassen for juniorene ble det en høydramatisk A-finale der Marius Bermingrud (grønn og hvit) ledet helt til drivaskelen røk. Etter mye dramatikk var det til slutt Martin Eriksen-Wiker (hvit og rød) som tok sin alle første seier i sin korte motorsport-karriere. Helene Hvaal tok andreplassen og Sindre Biksrud ble nummer tre.

Da Bermingrud fikk problemer og måtte bryte på den andre runden tok Steffen Hansen over ledelsen. Men Sindre Biksrud som gikk tidlig på alternativsporet kom ut først på den siste runden når alle hadde vært i alternativsporet. Deretter gjør han en liten feil, og det blir mye dramtikk i en gulflaggsone der bilen til Marius Bermingrud står. Heldigvis gikk det etter forholdene bra med alle bilene, men det ble en dramatisk avslutning på løpet som dere kan se på Juniorcup-RX sin TV-Sending mot slutten av denne uka.

Helene Hvaal er også med i kampen om pallplassering og hun kommer til slutt i mål som nummer to bak vinneren Eriksen-Wiker. Det er de to enste som fullfører denne finalen, Steffen Hansen bryter etter et sammenstøt med Hvaal. Og Biksrud ryker forstillinga (bilde over) i den nevnte smellen tidligere på siste runde. Nå håper vi alle får reparert sine biler og kommer til start i siste runde som går på Momarken om tre uke. Helene Hvaal er godt fornøyd tross store skader på sin bil, det var denne bilen som fikk mest hjuling i dagens dramatsike A-finale

Mathias Kveven Hamre som brøt allerede på den første runden hadde beste tilskuerplass til all dramatikken, og han håper det ikke er noe alvorlig med bilen. Marius Bermingrud skiftet drivakselen selv og kjørte bilen opp på hengere da bilene ble sluppet fri fra Park Fermé (der alle bilene står til protestfrist er utgått). Det gikk litt roligere for seg i B-finalen, komplette resultater fra Dokka finner dere her! Vi fikk også delt ut masse gratis t-skjorter i helga, mange har begynt å reklamere for Juniorcup-RX (ta kontakt dersom noen har veldig lyst på t-skjorte).

Resultater fra løpet alle klasser!

Bilder fra Dokka (alle deltagere er med)!

Oppdatert poengstilling etter 4. runde!