Marius Bermingrud vant Rallycross Junior Cup 2016

Denne helga har det vært arrangert finalerunde i Rallycross Junior Cup på Momarken Bilbane i Mysen. Som vanlig var det bra fight om finaleplassene og utøverne begynner å kjøre veldig fort på slutten av sesongen. Marius Bermingrud som ledet klart før femte og siste runde sammenlagt kunne sikre seg seiere ved å kvalifisere seg til en A-finale. Det klarte unggutten fra Vestfossen med glans, med tre beste tider var seiren allerede klar før fjerde omgang (video fra feiringen etter tredje omgang).

Steffen Hansen tok en flott andreplass mens Joakim Paulsen tok den siste plassen på pallen. Hansen og Helene Hvaal kjempet om andreplassen og Hvaal måtte til slutt gi tapt etter en snurring etter sammenstøtet. Da var det duket for Steffen Hansen og Paulsen tok også steget opp på pallen etter en god dag med 6. - 2. og 3. tider. Paulsen startet fra tredjespor i A-finalen.

Det var også veldig god kjøring i B-finalen der det til slutt var Sølve Østbø og Guro Majormoen som tok seg opp i A-finalen med seier og andreplass. De ble henholdsvis nummer fire og fem i A-finalen der Helene Hvaa endte på en sjetteplass. Magnus Knutsen (bilde) så lenge ut til å kunne avansere til A-finalen etter god kjøring. Men han havnet bak en bil eter alternativ sporet og tapte litt fart på dette. Da ble det en tredjeplass i B-finalen (7. totalt) på Knutsen.

Hans Emil Pedersen Doksrød hadde en god start og gikk rett i alternativsporet. Men det ble ingen opprykk denne gangen, og han endte på en 10. plass totalt. Matias Kveven Hamre ble nummer 8. og vinneren fra Dokka, Martin Eriksen Wiker endte på en 9. plass til slutt. Eriksen-Wiker hadde problemer med bilen gjennom dagen og den gikk ikke som den skulle. Her finner dere komplette resultater etter finalene i Rallycross Junior Cup på Momarken.

En stolt mamma gratulerer Marius med seieren, og taket ble gullbelagt til 4. omgang

I Rallycross Junior Cup ble det som nevnt over gull til Bermingrud mens Helene Hvaal som vant runden på Gardermoen tok sølvet sammenlagt. Bronsen gikk til Steffen Hansen fra NMK Gardermoen som tok andreplassen denne helgen. Det kommer egen TV-Sending her på nettsiden fra finalerunden på Momarken mot slutten av uka, inntil videre kan dere se de foregående runden på RX - TV

Se bilder av alle deltager Juniorcup-RX fra Momarken!

Oppdatert poengstilling etter finalerunden