Rallycross Junior Cup drar i gang på Gardermoen!

Det har vært lenge rolig, men det betyr ikke at førerer, arrangører og andre har hatt det like rolig. Det har vært arbeidet med biler, utstyr, trening, baner og sponsorer for alle parter for å dra sammen til en ny sesong. Rallycross Junior Cup med vår felles nettsiden er stolte av å kunne pressentere vår hovedsponsor og partnere, der faktisk en er byttet ut. Vi takker for tilliten med å fortsette dette arbeide med Juniorcup-RX og skal på Gardermoen i helga ha en stand der alle er velkommen innom. Hele 15 førere er påmeldt til 1. runde som kjøres på Gardermoen 6.-7. mai.

SE ALLE FØRERPROFILENE HER!

Deriblant er det 6 debutanter i Rallycross Junior Cup, og noen kjører sitt aller første billøp denne helgen. Mathilde Hanserud som vi i fjor lagde en sak på da hun trente med sin Honda Civic skal denne helgen kjøre med konkurrenter for første gang. Det skal nevnes at hun kjørte et klubbløp for NMK Gardermoen i fjor høst, men desverre var hun alene i klassen. Hanserud er den yngste av årets deltagere og født 04. april 2001. Man kan kjøre konkurranse fra det året man fyller 16 år, men flere har også kjøpt seg biler som de trener med. Man kan nemelig trene fra det året man fyller 15 år, noe Mathilde gjorde i fjor.

Hun er ikke den eneste jenta som stiller til start, og heller ikke den eneste debutanten. Tina Lutsi fra Oltedal i Stavanger har kjørt flere bilcross løp, men dette blir hennes første løp i Rallycross Junior Cup. Helena Abrahamsen og Helene Hvaal kjørte begge fort i fjor, og stiller med nye biler. Helene har tatt over bilen Marius Bermingrud kjørte i fjor. Guro Majormoen og Sunniva Rudi har en sesong bak seg, og begge kjørte et "testløp" i Grenland i april. Junior førerne fikk delta i egen Suportklasse under RallyX Nordic. Majormoen vant dette løpet. Desverre var det en del som fikk tekniske problemer, men disse er nå tilbake på startstreken.

Marius Karlstad er an av årets favoritter til å vinne cupen, men han har slitt endel med motoren i sin Ford Fiesta, deriblat i Grenland. Nå håper Karlstad at alt er på stell, og satser på at bilen holder hele veien gjennom sesongen. Men rutinerte Karlstad kan få tøff kamp om sammenlagt seieren i år. Per Magne Svardal (forside bilde) er debutant, men viste i fjor at han har meget gode ferdigheter bak rattet når han deltok i flere bilcross løp. Svardal kjører en eldre Volkswagen Golf med 8 ventilert motor i likhet med mange andre i klassen.

Magnus Knutsen stiller til start med en Golf 1´er, og han har gode resultater å vise til i bilcross. Starten av fjoråret var preget av tekniske problemer, men det løsnet utover sesongen med flere finaler. Mathias Kveven Hamre er også på vei til Gardermoen etter å ha fikset motoren fra Grenland. Steffen Hansen kjører i likehet med Hanserud og Karlstad for NMK Gardermoen. Han tok 3. plassen i fjor bak Helene Hvaal. Bermingrud som vant har som nevnt tidligere gått opp i Super 1600.

Christoffer Novak, Oskar Nonstad og Sebastian Dalby er alle debutanter i likhet med Hanserud, Lutsi og Svardal. Lutsi og Nonstad har lengst reisevei av disse, han Oskar kommer fra Steinkjær mens Tina har reist fra Stavanger. Fredag ankommer alle deltagerne Gardermoen der teknisk kontroll skal gjennomføres. Arrangørkubben gleder seg også til å til å ta i mot alle deltagerne til første runde i Rallycross Junior Cup og NM Supernasjonal Over 100 biler stiller til start denne helgen.

Joakim Paulsen fra Fredikstad har også kjøpt seg en Super 1600 bil som han skal delta i NEZ runder. Men han stiller til start med sin Opel Corsa også denne sesongen i Juniorklassen. Dalby skal kjøre sitt første billøp noen sinne og har ambisjoner om å være med å kjempe i toppen denne sesongen. Han stiller til start med en Honda Civic i likhet med mange andre.

     

Promotor SRT Marketing kunne i vinter pressentere for utøvere og team at vi opprettholder vår NETT-TV og det vil bli sending fra alle løpene i Rallycross Junior Cup. Dette er takket være våre fire parnere og hovedsponsor Maskin & Asfalt. Det er også flere sponsorer med på vår nettside som holder dette prosjektet i gang, og vi har plass til flere utover i sesongen. Vi har klistremerker til alle som ønsker i helga, ta gjerne turen innom Juniorcup-RX standen!

FØLG LØPET MED LIVETIDER OG RESULTATER HER!