Oskar Nonstad vant 1. runde på Gardermoen!

Denne helga har det vært arrangert billøp på Gardermoen Motorpark for Rallycross Junior Cup og NM Supernasjonal. I Rallycross Junior Cup var det Marius Karlstad som var raskest under de innledene omgangene og han satte fire bestetider. Steffen Hansen, Per Magne Svardal og Guro Majormoen var også direktekvalifisert til A- finalen etter fire omganger. Tre omganger ble kjørt i strålende vær på lørdag og en på søndag i regn. Det tørket opp under dagen og det var igjen tørt til finalene.

 SE FLERE BILDER HER!

Helena Abrahamsen kom med sin flotte Peugeot 207 i siste liten, men kunne ikke delta i løpet da bilen ikke gikk som den skulle. En annen fører som hadde tekniske problemer var Magnus Knutsen fra Hamar. Dermed var det 13 førere som skulle kjempe om de 10 plassene i finalen. I tillegg til de direkte kvalifiserte i A-finalen skulle også 6 førere kjempe om to plasser opprykk fra en B-Finale. Her var det lenge usikkert hvem av de to jentene Helene Hvaal og Mathilde Hanserud som skulle få kjøre etter en feil med resultatlisten.

Det ble ingen finale på debutanten Tina Lutsi som hadde tatt turen fra Oltedal, men hun kunne se sin bror kjøre finale i en annen klasse. Christoffer Novak fra Trøgstad fullførte 2 omganger lørdag, men fikk senere tekniske problemer og det ble ingen finale denne gangen. Helene Hvaal fikk til slutt kjøre B-finalen fra 6. startspor, og hun tok seg like godt videre til A-finalen gjennom god kjøring. Men det var Oskar Nonstad fra Stenkjær som vant B-Finalen med sin Honda Civic.

Både Joakim Paulsen og Mathias Kveven Hamre fikk problemer i denne finalen. Hamre ledet da han mistet hjulet på sn Peugeot 206. Bedre gikk det ikke for Paulsen fra Fredrikstad som fikk ødelagt sin forstilling i finalen. Sunniva Rudi kjørte raskere og raskere og i finalen var hun skikkelig på hugget og presset Sebastian Dalby over mål. Dalby som kjørte sitt første billøp noensinne var strålende fornøyd med å være i finale, og gleder seg allerede til neste løp.

I finalen ledet oppskriftsmessig Marius Karlstad etter passering 2 runder, men så var det full stopp i Fiesta´n. Marius var naturlig nok skuffet etter løpet og trodde det var motoren som hadde røket, men visste ikke omfanget på skadene. Dermed var det Per Magne Svardal som gikk opp i ledelsen, men han klarte ikke holde den helt inn. Oskar Nonstad som kom fra B-finalen tok alternativ sporet allerede på den første runden og han kunne til slutt juble for seier i sitt første Rallycros løp.

Guro Majormoen tok en sterk andreplass og Steffen Hansen endte på 3. plassen. Helene Hvaal ble til slutt nummer fire etter først trodd hun ikke skulle få kjøre finale i det hele tatt. Neste runde er i Vikedal, og de fleste førerne har lang reisevei til dette løpet. Vi håper flest mulig klarer å stille til start i alle runder i årets sesong.

SE RESULTATER HER!